2012. október 28., vasárnap

A sas nem kapkod legyek után, viszont babos borsót eszik kakaós spagettivel

Csakúgy mint itthon, ezen a hétvégén Londonba is bekíváncsiskodott a tél. Nem volt szép tőle, mégis ez az a ritka alkalom, amikor legalább annak örülhetünk, hogy nem New Yorkba születtünk. Élvezzük is ki, mert ez az örömünk sajnos gyorsan elmúlik! Londoni embereink inkább kicsi és rendetlen manzárdszobájukba kucorodtak a szélvihar és az ott egyébként szokatlan hideg, a rettenetes és fogcsikorgató plussz négy elől. Még a barátaikkal hétvégenként esedékes összeröffenésről is lemondtak, csak ne kelljen kimozdulni. Pedig bölcs előrelátással már szeptemberben kivitték a télikabátokat is, amiről azt hittük, legfeljebb januárban járatják majd meg őket egyszer egyszer az utcán. Hát nem. Ricsi állítása szerint itthon még sosem fázott tengerészforma kabátjában, de tegnap rendesen eláztatta az eső és plusszban átfújt rajta a szél is. Ez az opció nem szerepelt a választható lehetőségek között. Azt, hogy Londont nem az időjárása miatt szeretik, a dedek eddig is tudták. De azt is, hogy bár a nyár nem a legjobb, na de a tél legalább nem olyan havas és hideg, mint felénk! Szóval Ricsi és csoporttársai, akik eredetileg egyetemi feladatuk ügyében jártak el, azaz megkerestek egy Ralph Fiennes film helyszínéül szolgáló házat, a ház szemrevételezése után egy cukrászdában kértek menedékjogot. Az igazi londoni eső elől beültek hát  egy  Ms.Marple és Poirot után sikoltozó igazi angol cukrászdába, hogy virágos függönyök között igazi angol porcelánból igazi angol teát igyanak.

 



Maxi ezalatt könyvtárban és egyetemi foglalkozásokon múlatta idejét, valamint végre ő is elintézte bankkártyáját. Ez ugye a munkához szükséges, ám az sajnos még nincs. Az egyetemi munkaközvetítő ügynökség ugyanis még nem jelzett vissza, a két ifjú viszont bölcsen kivár. Mert a sas nem kapkod legyek után, inkább kivárja, míg a sültgalamb magától berepül a szájába!
Ez igen rátarti és előkelő hozzáállás, ám nem igazán kifizetődő. Mert az ember/sas néha megéhezik és ha éppen nem telik húsra, akkor összekotorja, ami a készletéből megmaradt. És akkor könnyen olyan fogásokkal találhatja szembe magát,  mint egy ízletes és kímélő babos, kukoricás, répás borsó, vagy egy ínyenc kakaós spagetti. Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése