2012. november 3., szombat

Pohárra fel! Halloween és egyebek...


Félig már túl vagyunk a Halottak Napja / Halloween / Mindenszentek- nem kívánt törlendő- hosszú hétvégén  és ráfordulunk az Advent / Mikulás / Karácsony / Szilveszter ünnepkörre, amit idén a szokásosnál is jobban várunk, mert három hónap után végre hazalátogatnak a fiúk. Egy hónap szünetük van és ezt szándékuk szerint itthon, családi körben és persze folyamatos táplálékfelvétellel töltik. Húst hússal a jelszó, mivel ebből van a legnagyobb hiány a londoni hűtőszekrényükben. Babot viszont ezidő alatt semmilyen formában nem szeretnének a tányérjukon látni. Pedig számtalan ötletem lenne.
A fiúk az elmúlt napokban egyetemi elfoglaltságaik mellett munkaügyi próbálkozásokkal múlatták az időt. Kiderült, hogy az egyetemi munkaközvetítőnél csak akkor regisztrálhatnak, ha megvan már az NI számuk. Ez az angol adó- és társadalombiztosítási szám, amit az adóhivatal ad ki. Hát ilyennel még nem rendelkeznek, pedig már egy ideje bejelentkeztek a hivatalban. Most az interjúra várnak, ezután kapják meg az igazolványt. Dolgozni általában enélkül is lehet, csak rosszabb feltételekkel. Vicces, hogy pont az egyetemi munkaközvetítő a kivétel, pedig náluk pontos nyilvántartás van a diákokról. A gondokon nagyvonalúan felülemelkedve a srácok látogatást tettek egy jópofa pubban, amit meggondolatlanul posztoltak is. Nosza rákerestem a helyre és rögtön tudattam is az önfeledten söröző dedekkel, hogy ott bizony éppen pincéreket keresnek Ez nem volt szép tőlem és igazából értelme sem volt, mert kiderült, hogy tapasztalt munkaerőt keresnek, nem kicsit lelkes amatőröket. Viszont ezek után a dedek biztos meggondolják, mit tegyenek fel a faszbukra.


 





Most tehát megint várunk, de ezzel párhuzamosan a fellelhető hírdetések lelkes böngészése is folyik. Ricsi jelentkezett egy H&M hírdetésre, ahol hétvégi munkát ajánlanak, most ott is várólistán van. Szeme előtt többek között  a munkatársként olcsóbban megvásárolható cumók tömkelege is ott lebeg. Maxi praktikus szempontból közelíti meg a dolgot, ő kényelmes típus, ezért inkább valami telefonos munkát próbál becserkészni. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése