2012. október 10., szerda

Mit főzzünk ma magunknak...


Este a napközben elérhetetlen Maxit is sikerült levadászni szkájpon. Úgy tűnik, az első nap egyenlege abszolút pozitív. Maxi elégedett tanáraival és a programmal is, és megkapta az első igazi egyetemi feladatot. Egy megadott londoni piacon valami apró tárgyat kell vásárolnia, amit előbb kívülről és belülről is alaposan meg kell ismernie, majd egy "szkecsbukban" részletesen feldolgoznia.


Ricsi is megkapta első munkáját, amihez társakat is kapott. Angol, francia-japán és olasz csoporttársaival egy Londonban játszódó 1999-es filmet kell ugyanúgy szétszednie, ki-befordítania és kielemeznie, mint Maxinak a piacon lőtt vásárfiát. Maxi a következő napot ennek a feladatnak szenteli, Ricsi viszont ma is beveti magát az egyetemre. Reggeli örömhír még, hogy végre megérkezett a Ricsi itthoni számlájáról átutalt pénz az újdonsült kintire, bár a bankkártya mellé még mindig nem kapta meg a pinkódot. De így már legalább a kezük ügyébe került a stex, és már ez a tudat  is némileg komfortosabbá teszi az életüket.  Közben a szobájuk is komfortosabb lett. Kaptak egy-egy asztalt és széket, valamint hazacipelték azt a hatalmas rajztáblát, amit Maxi, kicsit ugyan rizikózva, még itthonról lőtt magának az e-bayen.


A szoba így is puritán, bár most már sokkal zsúfoltabb. Erre persze rátesz az a szokásuk is, amit még itthon fejlesztettek tökélyre, hogy előszeretettel tárolják az összes ruhájukat  bútorokon, kilincseken, csilláron és egyéb arra alkalmas tereptárgyakon. És mivel minden évszakra felkészülve távoztak, van anyaguk bőven. Az egyetemi elfoglaltságuk mellett azért felfedezték a környéket is. A közelben találtak egy parkot, ahol nemcsak futni lehet, hanem szabadtéri kondigépeken szálkásítani is. Így, ha a Mr Universe címért jövőre még nem is indulhatnak, legalább egy kis izmot felpakolhatnak a kiálló csontocskáikra.  A saját főztjük ugyanis rekordidő alatt leszámolt az itt ott még meglévő babahájjal. Soros ínyesmesteri próbálkozásuk szintén az olasz konyhaművészet ellen intézett támadást. Spagetti ala carbonara, még alább Sasfiúk.  A receptet SOS prezentáltam szkájpon, a másik oldalon izgatott kutakodás hallattszott a hűtőből. A szükséges alapanyagok közül tulajdonképpen csak a tészta, a tojás és a sajt állt rendelkezésre. Vaj helyett sajnos zsírt vásároltak a srácok, a csomagolás megvezette őket. Mivel itthon zsírt semmire sem használunk, nagy kihívás lesz kitalálni, hogy hogy lehet emberi fogyasztásra alkalmassá tenni. Mert a szűk anyagi keretek miatt a legkézenfekvőbb opció, vagyis a kikukázás, szóba sem jöhet. Szóval vaj helyett olaj, pipa. Tejszínben sem dúskált a frigó, hát behelyettesítették tejjel, pipa. Bacon helyett beugrott egy kis maradék felvágott, ezek után már ez is tök rendbenlevőnek tűnt. És elkészült a nagy mű, a spagetti ala mink van itthon. 




Ha a kép alapján valakinek kedve támad elkészíteni, íme: végy egy kicsivel több olajat, mint az ideális, tegyél bele fokhagymát, kicsit égesd meg, dobd rá a maradék húsárút, lényeg, hogy ne legyen zöld, szórd rá az olaszos fűszerkészleted javát, közben főzd túl a tésztát, szűrd le, dobd rá az olajban tocsogó ezmegazra, verd fel a tojást a tejjel, löttyintsd rá az egész katyvazra és vedd le a tűzről, mielőtt teljesen elkészül. Ha van sajtod, reszeld rá, ha nincs az sem baj, legalább nem vész kárba. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése