2012. október 14., vasárnap

sör és pezsgő



Ma van egy hónapja, hogy két kicsikénk a nyirkos britt szigetekre költözött. És miközben életük legizgalmasabb heteit élik a folyamatosan pörgő Londonban, itthon mintha egy más időszámítás szerint telnének a napok. Amolyan magyarosan, egyet előre, kettőt hátra módra intéződik minden. Semmi sem úgy működik, ahogy az logikus lenne, sőt leginkább már nem is működik. Az ember eltervez valamit, sokáig dolgozik rajta és mire végre célbalihegne, kiderül, hogy nincs is cél, vagy már nem ott van, vagy nem úgy, de mindenesetre az eredeti elképzelés totálisan érvényét vesztette. Ilyenkor legszívesebben feltennénk a láthatatlanná tevő sapkát és kiiratkoznánk ebből az egész reménytelen  kuplerájból. De mert az ország és benne jobb híján mi is, átállt egyfajta "reményhalmegutóljára" üzemmódra, újra és újra nekigyűrkőzünk és teljes erőből falnak megyünk. B tervünk azon kívül, hogy valami tengerparti kisvárosban saját készítésű kagylónyakláncot árulunk balek turistáknak, egyébként sincs. És persze a tengerpart mostanában egyre neccesebb, mert hova is mehetnénk: Görögországba,  Olaszországba, Spanyolországba?!  Szóval egyelőre mégis inkább maradunk, de nem a bőgatyás, árvalányhajas, turulos magyarságunk miatt, hanem csak jobb híján.  Meg aztán itt van a családunk maradéka, ami ráadásul elsőszülöttünk mohósága miatt örvendetesen megszaporodott . Sosem volt még ennyi rokonunk, az unokákon kívül egy egész "te gyereked, én gyerekem, mi gyerekünk" típusú őrült kompániát is kaptunk. És ne felejtkezzünk el a másik nagymamáról sem, akivel egyformán vonzódunk a pezsgőhöz és a Scrabble-hoz. Na jó, a pezsgőhöz  azért kicsit jobban.




 A londoni bagázs egyik fele közben még mindig az articsóka bűvöletében él és egyre szebb rajzokat küld a végstádiumban lévő zöldségről. És pihenésképpen időnként megörökíti bátyját is az örökkévalóságnak. Másik fele pedig leforgatta első kinti filmecskéjét.


  



 Persze nem ment minden símán.  Mivel közterületen forgatott, egy kemény napot a forgatási engedély megszerzésére szánt, de sikerült, megszerezte. Majd kiderült, hogy a csoport tagjai félreértették a feladatot, ezért újra kellett forgatni az összes filmet, kivéve Ricsiét, akinek viszont az ideje egy részét át kellett engedni szerencsétlen kollégáinak. Már csak a kiértékelés van hátra, ahol a tanárokon kívűl ők maguk is véleményezik majd egymás zsengéjét.  Sanszos, hogy a fiúk a héten eléggé kifáradtak,  mert tegnap már egy mezei sültkrumpli elkészítése is csak távirányítással  sikerült. Az eredményről nem számoltak be, de a biztonság kedvéért este még jócskán leöblítették sörrel. Pár barátjukkal belevetették magukat a londoni éjszakába. Ezt a kihágást nem gyakran engedhetik meg maguknak, de az évforduló az évforduló, még akkor is, ha csak egy hónapos.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése