2013. október 27., vasárnap

Viszlát kakaós spagetti, hello fine dining, hello Notting Hill!




Úgy tűnik, a londoni ötök befejezték a katasztrófaturistáskodást és révbeértek. Pénteken beköltöztek végre az őket (szerintük legalábbis) megillető lakásba és ezzel legott átléptek egy más életminőségbe is. Az átlépést persze már napokkal előbb megkezdték, amikor némi ingatlanos töketlenkedés okán átmenetileg hajléktalanná lettek. A kárpótlásként kapott fontocskákat londoni nevelőanyjuk, Helen kiegészítette és szállodában szállásolta el a kis csapatot. A márványozott fűrdőszoba és a szállodai reggeli nagyban javított a fedélnélküli fílingen, aminek aztán nyoma sem maradt, amikor kezükbe kaparinthatták első közös bérleményük kulcsait. A szerény bérlemény a Portobello Road-nál található,  rövid sétára a Hyde Parktól.
      
.

Első estéjük valószínűleg decens és visszafogott alkoholizálással telt, a tegnapi napot pedig az eddig raktárban várakozó holmijuk átfuvarozásával töltötték. És bár a berendezkedés mámora még tart, arra nyomban ráéreztek, hogy az új kéró szükségessé tesz néhány életmódbeli változtatást. Példának okáért a kakaós spagetti, mint kulináris tényező ezek után nem elfogadható. Maxi "répavarázs" és "krumplivarázs" néven elhíresült félig nyers remekei is kiszorulnak ezután az étlapról. Első közösen készített (vagy hozatott?!) vacsorájuk mind kinézetében, mind mennyiségében megfelel az új trendnek. 


Azt hiszem, ha ilyen adagokkal próbálkoznék kis levesező műintézményemben, a mindig korgó gyomrú egyetemisták hamar levernék a cégért és mint megnemértett Mekk Elek, kereshetnék újabb terepeket tehetségem kibontakoztatásához. De, ha megnézem az alábbi képet is, mely még a tavalyi "mindegy mit, csak együnk végre" trend jegyében készült, ételnek nem minősülő kakaós spagettijüket ábrázolja, talán mégis inkább a minőségre voksolnék a mennyiséggel szemben!   


További hír a srácok notting hill-i háza táján, hogy egy hete bérért és fizetésért gyártják a kűrtőskalácsot, tehát maguk is hozzájárulnak lakáskörülményeik örvendetes javulásához. És ha a hír igaz, a jővőben nem is akárhol fogják tekergetni a cuccot, hanem a Tate előtt, ami ugye ad némi tartást, még a kétkezi munkára kényszerült művészpalántáknak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése